Tutun vrac de contrabandă, în valoare de peste 2.000 lei, descoperit de polițiștii de frontieră constănțeni

Tutun vrac, de contrabandă, confiscat de polițiștii de frontieră constănțeni. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov au descoperit, într-o autoutilitară condusă de un cetățean român, 12 baloți de produse vegetale, în greutate de 360 kg tutun uscat neprelucrat, având o valoare de 2.160 de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, luni dimineață, în jurul orei 04.15, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului comun de Trecere a Frontierei Ostrov – Silistra, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român, în vârstă de 24 de ani, care se afla la volanul unei autoutilitare înmatriculată în România. Conform documentelor de însoțire a mărfii, șoferul transporta paleți din Bulgaria în România.

„Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră împreună cu inspectori din cadrul Direcției Regionale Antifraudă 2 Constanța au constatat că în compartimentul pentru marfă, acoperiți de paleți, erau ascunși mai mulți saci ce conțineau tutun vrac. S-a procedat la cântărirea tutunului, rezultând cantitatea totală de 360 kg, echivalentul în pachete de țigări a acestei cantități de tutun fiind de aproximativ 18.000 de pachete”, au precizat reprezentanți ai Gărzii de Coastă.

Tutunul, în valoare de aproximativ 2.160 de lei, a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor de către inspectorii antifraudă din cadrul ANAF. De asemenea, aceștia l-au sancționat pe șofer sub aspectul săvârșirii faptei de efectuarea de activități de comerț fără îndeplinirea condițiilor stabilite de lege.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*