Trimis în judecată pentru înșelăciune

Sediul Parchetului Tribunalului si Judecatoriei Constanta. FOTO Catalin Schipor

Un bărbat a fost trimis în judecată pentru înșelăciune, decizia fiind luată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

“La data de 29.11.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de control judiciar, a inculpatului G.D., pentru săvârşirea a 10 infracţiuni de înșelăciune, prev. de art. 244 alin. 1 și 2 din C. Pen. (persoane vătămate T.A., S.S., C.V.S., C.A.I., C.I.R., C.A., A.S.E., I.Y., G.N. şi D.G.R.), o infracţiune de înșelăciune, prev. de art. 244 alin. 1 din C. pen. (persoana vătămată V.L.T.), şi o infracţiune de instigare la înșelăciune, prev. de art. 47, rap. la art. 244 alin. 1 și 2 din C. pen. (persoana vătămată D.A.L.), toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. pen.

În concret, în sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele:

În perioada 24.07.2021 – 16.12.2022 inculpatul G.D. a indus şi menținut în eroare 12 persoane vătămate, comunicându-le în mod mincinos că va intermedia pentru ele achiziţionarea unor autoturisme din spaţiul comunitar. În acest scop inculpatul a folosit, ca mijloace frauduloase, confirmări de participare la licitații, ordine de inițiere plată și contracte de înstrăinare-dobândire a unor mijloace de transport. Înscrisurile menţionate au fost deturnate de la scopul lor iniţial, în vederea obţinerii de către inculpat, pentru sine, a unor foloase materiale injuste, el provocând persoanelor vătămate un prejudiciu de aproximativ 400000 euro.

Prin ordonanţa procurorului din data de 21.12.2022 s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare, aparţinând inculpatului G.D., măsura fiind în curs şi la momentul trimiterii în judecată” – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*