Trei trenuri de călători au avut întârzieri de până la 26 de minute din cauza unui incendiu de vegetație izbucnit în zona Poarta Albă

Incendiu de vegetație izbucnit în zona Poarta Albă. FOTO: ISU „Dobrogea”

Trei trenuri de călători au înregistrat întârzieri de până la 26 de minute în urma oprii temporare a circulației feroviare între stațiile Basarabi și Dorobanțu, cauzată de un incendiu de vegetație.

Potrivit CFR SA, circulația feroviară a fost oprită temporar între stațiile Basarabi și Dorobanțu, la solicitarea reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea” al județului Constanța, în vederea intervenției pentru stingerea unui incendiu de vegetație izbucnit în zona Poarta Albă. Oprirea traficului feroviar a durat aproximativ jumătate de oră, între orele 14:32 și 14:59.

Trei trenuri de călători, respectiv IR 1996, IR 1883 și R 8024, au fost oprite temporar pe ambele fire până la finalizarea intervențiilor efectuate de către reprezentanții ISU. După ce incendiul a fost localizat, traficul a fost reluat în condiții de siguranță, iar linia Basarabi – Dorobanțu a fost redeschisă.

Cu toate acestea, trenurile de călători menționate au înregistrat întârzieri cuprinse între 20 și 26 de minute în momentul în care au ajuns la stațiile de destinație.

Un incendiu de vegetație a izbucnit în după-amiaza zilei de miercuri, 19 iulie, în zona Poarta Albă. Pentru stingerea flăcărilor, mai multe echipaje de pompieri au fost mobilizate la fața locului. Focul a afectat patru hectare de vegetație și două mii de metri pătrați de gunoi menajer.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*