Trei traficanți de droguri au fost arestați preventiv

Droguri. FOTO Poliția Română

La data de 1 septembrie,  polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Constanța, au depistat în flagrant delict un bărbat, de 36 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Bărbatul a fost prins la scurt timp după ce ar fi vândut unei persoane 50 de grame de cocaină, în schimbul a 15.000 de lei.

Autoturismul condus de acesta a fost interceptat în trafic.

În urma efectuării controlului vehiculului, în interiorul acestuia, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 32 de grame de cocaină,  precum și 3.900 de euro și 1.800 de lei.

La fața locului, a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, care a testat conducătorul auto cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cocaină.

Ulterior, acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

Bărbatul a fost trimis în judecată într-o altă cauză, pentru săvârșirea unor infracțiuni de aceeași natură.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de persoana bănuită.

Bărbatul a fost prezentat la instanța, care a decis arestarea sa preventivă.

De asemenea, tot la data de 1 septembrie, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat 3 percheziții domiciliare, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

Perchezițiile au fost efectuate în municipiul Constanța și orașul Năvodari, la locuințele a doi bărbați, de 37 de ani, respectiv 38 de ani.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai–august a.c., cei în cauză ar fi înființat o cultură de cannabis și ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc, în schimbul unor sume cuprinse între 500 și 1.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite o cultură de cannabis, formată din 5 plante, 1 kilogram de cannabis, dispozitive pentru cântărirea drogurilor, o instalație pentru întreținerea culturii de cannabis, fiind ridicați, în vederea continuării cercetărilor, 30.000 de lei, 2.000 de euro și 2 telefoane mobile.

Procurorul de caz a dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de persoanele bănuite.

Acestea au fost prezentate instanței care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*