Peste 300 de polițiști au acționat zilnic în minivacanța de Anul Nou, în județul Constanța

În perioada 29 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024 peste 300 de polițiști, în principal din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, folosind în medie 120 de autospeciale, au acționat zilnic în județul Constanța, pentru menținerea climatului de siguranță publică.

De asemenea, polițiștii au acționat pentru siguranța și fluența traficului rutier, efectivele fiind suplimentate, cu precădere în locurile aglomerate, în zonele turistice și de agrement.

În perioada de referință, polițiștii au intervenit la aproximativ 500 de evenimente, în sprijinul celor care au avut nevoie de noi, aproximativ 470  dintre acestea fiind semnalate prin S.N.U.A.U. 112.

Totodată, au desfășurat aproximativ 300 de acțiuni, în principal pentru menținerea ordinii și liniștii publice, dar și de prevenire a comiterii de infracțiuni în mediul urban și rural.

În perioada de referință, au fost aplicate 527 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 277.000 de lei.

Pentru siguranța traficului rutier, au fost reținute în vederea suspendării 61 de premise de conducere, dintre care 17 pentru depășirea limitei legale de viteză, 17 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

De asemenea, au fost retrase 33 de certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost depistate în flagrant delict 24 de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni.

De asemenea, au fost efectuate 2 percheziții și au fost dispuse 4 măsuri preventive, de reținere pentru 24 de ore, respectiv arestare preventivă pentru 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*