Trei persoane, arestate preventiv la Constanța pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei

Mascatii au descins la locuința suspecților. (arhiva) FOTO cu rol ilustrativ

Trei persoane au fost reținute de polițiștii constănțeni, pentru 24 de ore, fiind cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei. Acestea ar fi acționat în Constanța și Brașov.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu  procurorul de caz din cadrul DIICOT Constanța, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, două în județul Timiș și unul în județul Prahova, iar două femei și un bărbat au fost reținuți.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna mai 2022, cele trei persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și exploatarea cerșetoriei, care ar fi acționat în municipiile Constanța și Brașov, până în luna august 2022. Astfel, un bărbat de 51 de ani ar fi acționat îndeosebi pe linia coordonării, controlării și îndrumării celor două membre ale grupului, de 46, respectiv 55 de ani, efectuând totodată și supravegherea unui copil de 13 ani în timpul exploatării acestuia și asigurând paza lui, abuzând de autoritatea avută ca părinte al minorului. În perioada mai – august, cele trei persoane l-ar fi determinat pe copilul de 13 ani să apeleze în mod repetat la mila publicului, pentru a cere ajutor material, sub pretextul vânzării ambulante de cărți uzate și ar fi beneficiat de foloase patrimoniale de pe urma acestei activități.

În urma perchezițiilor, cele două femei și bărbatul bănuiți au fost conduși la audieri, iar, în urma administrării probatoriului în cauză, procurorul de caz din cadrul DIICOT Constanța a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a acestora, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Minorul de 13 ani, împreună cu alți doi frați minori, au fost predați Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timișoara, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.

Totodată, în urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate șapte telefoane mobile, 113 cărți vechi, precum și numeroase înscrisuri cu valoare probatorie.

La data de 25 august, persoanele în cauză au fost prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar instanța a admis propunerea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*