Trei nave militare românești la exercițiul multinational „Breeze 20”

Marinarii militari sunt pregătiți pentru Exercițiul multinațional „Ariadne 20” FOTO: Forțele Navale
Marinarii militari sunt pregătiți pentru Exercițiul multinațional. FOTO: Forțele Navale

Nava purtătoare de rachete „Zborul” a plecat, în dimineața zilei de vineri, 10 iulie, din portul militar Mangalia, luând cap-compas portul Burgas, Bulgaria, unde va participa la Exercițiul multinațional „Breeze 20”, organizat de partenerii bulgari, în raioanele vestice ale Mării Negre.

Din partea Forțelor Navale Române, la acest exercițiu, mai participă fregata „Regina Maria” și dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”, nave care sunt integrate în grupările permanente ale NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), respectiv SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter – Measures Group), pentru o perioadă de trei săptămâni.

La Exercițiul „Breeze 20” și-au anunțat participarea nave militare din Georgia, Italia, Turcia, SUA, precum și cele două grupări navale NATO prezente în Marea Neagră, iar din partea Forțelor Navale Bulgare vor participa nouă nave de luptă și alte structuri de forțe. Exercițiul cuprinde scenarii complexe de luptă împotriva amenințărilor de suprafață și aeriene, trageri de luptă cu sistemele de artilerie de la bordul navelor, manevre și evoluții navale, căutare și salvare vieți omenești pe mare, manevre de reaprovizionare pe mare și de remorcaj, precum și exerciții de comunicații, pentru consolidarea deprinderilor militarilor aliați și parteneri în utilizarea procedurilor standard NATO de acțiune pe mare.

Nava purtătoare de rachete „Zborul” este comandată de căpitan-comandorul Iulian Ioan și are un echipaj alcătuit din 55 de militari. La bordul navei, este ambarcată și o echipă de evaluatori de la Centrul de Instruire, Simulare și Evaluare a Forțelor Navale, care va evalua cele trei nave militare și echipaje românești, în vederea certificării acestora pentru a fi integrate în pachetul de forțe puse la dispoziția NATO de România, în anul 2021.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*