Trei elevi constănțeni au fost eliminați de la proba obligatorie a profilului din cadrul Bacalaureatului după ce au fost prinși copiind

Examen, educatie, elevi

Trei elevi constănțeni au fost eliminați, miercuri, de la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2020, după ce au fost prinși încercând să copieze prin diferite mijloace.

Miercuri, 24 iunie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat. Dintre cei 5.553 de candidați înscriși la nivelul județului Constanța, s-au prezentat 5.330 de candidați, 4.175 la matematică și 1.155 la istorie. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37,3 grade Celsius.

„Au fost eliminați pentru fraudă trei candidați, de la Liceul Tehnologic Tomis Constanța, prins cu telefon mobil, de la Liceul de Marină Constanța, cu cască, și de la Liceul cu Program Sportiv N. Rotaru Constanța, cu ciornă. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00. Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc joi, 25 iunie.

„Din punct de vedere organizatoric, proba de bacalaureat de astăzi (miercuri – n.r.) s-a derulat în condițiile impuse de prevederile legale în vigoare. Din păcate, trei dintre candidații constănțeni nu s-au conformat rigorilor acestui examen, deși au participat la instructajul specific. Pentru toți cei implicați în derularea probelor este fundamentală existența unei perspective serioase, responsabile. Le mulțumesc colegilor mei pentru organizarea exemplară de astăzi și le doresc tuturor candidaților mult succes pentru proba de mâine (joi – n.r.)”, a declarat Anca-Iuliana Dragomir, președintele Comisiei Județene de Bacalaureat Constanța.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*