Trei cetățeni străini, care intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, depistați ascunși sub un autocar, între Tuzla și Eforie

Suspecții au fost găsiți ascunși sub autocar. FOTO Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători ai I.P.J. Constanța și I.J.J. Constanța, au descoperit, ascunşi sub un autocar, trei cetăţeni din Algeria, Palestina și Maroc, fără documente de călătorie, care intenţionau să ajungă în state din vestul Europei. Persoanele în cauză au fost predate autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători ai I.P.J. Constanța și I.J.J. Constanța, au efectuat în cursul zilei de 1 iunie, o acţiune comună în cadrul căreia au oprit în trafic, între localitățile Tuzla și Efori, un autocar, înmatriculat în România. În urma verificărilor, au fost descoperite ascunse, sub mijlocul de transport, trei persoane de sex masculin.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetăţeni din Algeria, Palestina şi Maroc, cu vârste cuprinse între 21 și 26 de ani şi au declarat că s-au ascuns sub autocar cu intenția de a ajunge în state din vestul Europei.

Totodată, şoferul autocarului a declarat că nu avea cunoștință despre existența celor trei bărbaţi ascunși sub mijlocul de transport pe care îl conducea.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cei trei cetăţeni fiind predați autorităţilor bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*