Trageri în Poligonul Capu Midia

Trageri în Poligonul Capu Midia. FOTO Anca Medrea

Poligonul Capu Midia este, în aceste zile, locul în care militarii Forțelor Terestre Române își exersează abilitățile de trăgători, mai ales că mulți dintre ei vor face parte din detașamentul de apărare antiaeriană care va fi dislocat în Polonia pentru a asigura cea de-a XIII-a rotație națională la misiunea de asigurare a prezenței înaintate consolidate pe flancul Nord-Estic al Alianței Nord Atlantice.

Tunurile antiaeriene “GEPARD” sunt armele pe care se antrenează militarii batalioanelor de apărare antiaerienă 348 din Murfatlar și 288 din Focșani. Ei au primit misiunea de a anihila ținte aeriene care, potrivit unui scenariu fictiv, atacă dinspre mare zona în care se află dislocate trupele de apărare antiaeriană.

O misiune similară au avut și militarii batalionului de apărare antiaeriană 468 din Lunca de Sus care au îndreptat țevile tunurior de calibrul 2×30 mm spre ținte și le-au nimicit.

Aceste antrenamente fac parte din seria a VII-a de trageri a anului 2022, care se va încheia pe 9 septembrie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*