Trafic de marfă peste așteptări înregistrat pe canalele navigabile din județul Constanța

Barjă pe Canalul Dunăre - Marea Neagră. FOTO Adrian Boioglu
Barjă pe Canalul Dunăre - Marea Neagră. FOTO Adrian Boioglu

Compania Națională „Administrația Canalelor Navigabile” (CNACN) SA anunță că în data de 14 iunie s-a înregistrat un trafic de 16.085.170 tone capacitate, depășind astfel cu 7,3 la sută prognoza de trafic estimată până la această dată.

Astfel, ziua de ieri a fost cea mai bună zi din an atât din punct de vedere al tonelor capacitate (tc) tranzitate – 173.698 tc, al traficului de marfă – 95.101 tone marfă, al navelor care au tranzitat cele două canale navigabile – 114, dar mai ales al numărului de ecluzări înregistrate – 59.

În acest context, până în prezent, pe Canalul Dunăre – Marea Neagră și Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, s-a depășit cu 0,8 la sută inclusiv traficul înregistrat la aceeași dată a anului trecut. În acest an, cele mai transportate mărfuri pe canalele navigabile au fost: produse agricole – 38 la sută, minereuri metalifere, produse de minerit și exploatare de carieră în procent de 35 la sută și cărbune, lignit, țiței, gaze naturale în procent de 6 la sută.

Reprezentanții CNACN SA menționează că din totalul traficului, în acest an traficul extern a reprezentat 53 la sută. Printre destinațiile mărfurilor transportate pe canalele navigabile se regăsesc România – 38 la sută, Serbia – 25 la sută, Ucraina – 14 la sută, Bulgaria – 9 la sută si Ungaria – 5 la sută.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*