Tot ce trebuie să știi despre Poker Omaha

Texas Hold’Em este cea mai populară versiune a jocului de poker, însă o altă variantă foarte apreciată este Omaha. Este răspândită în special în cazinourile din SUA, dar se bucură de succes și la operatorii online, inclusiv în țara noastră.

Omaha are multe lucruri în comun cu Texas Hold’Em Poker, având în vedere că valoarea mâinilor este aceeași ca în oricare alt stil de poker clasic. În plus, sunt tot patru runde de pariere: pre-flop, flop, turn și river. Există însă și o mare diferență, având în vedere că la începutul jocului vei primi patru cărți în loc de două. Astfel, va trebui să reușești cea mai bună combinație de cinci cărți posibile, dintre care două să fie din mână, iar trei de pe masă.

E foarte important de știut acest aspect, deoarece mulți începători îl omit și se aruncă în anumite poturi după ce au trei cărți bune în mână sau chiar patru, fără să țină cont că în combinația lor pot folosi doar două. Spre deosebire de Texas Hold’Em, vei avea șase posibile mâini de start încă de la început, iar dinamica jocului este mult mai complexă, astfel că și abordarea trebuie schimbată. Spre deosebire de Texas Hold’Em însă, șansele de a forma o mână mai puternică sunt ceva mai mari din moment ce primești patru cărți la început.

La Poker Omaha, cea mai buna mână de start pe care o poți avea este A-A-K-K, ce îți oferă suficiente șanse să poți câștiga potul deoarece ai posibilitatea să realizezi mai multe combinații câștigătoare. La polul opus, printre cele mai slabe mâini de start sunt cele care au trei culori de același fel. Explicația este simplă, întrucât tu vei putea folosi doar două dintre ele. Desigur, există și situația în care primești patru cărți de același fel, să spunem patru doiari, care cu siguranță este cea mai slabă mână din Omaha. E o mână care nu are niciun viitor și ești obligat practic să renunți din start. Partea bună este că apare destul de rar totuși.

O altă diferență față de celelalte versiuni de poker este legată de blufuri. În general, în Omaha sunt destul de rare. Asta deoarece posibilitatea ca unul dintre jucători să aibă o combinație câștigătoare este mai mare, ceea ce îi îndeamnă pe toți la puțină precauție. Este puțin probabil să câștigi un pot cu un bluf în condițiile în care oricine ar putea avea o mână mai bună. Tocmai din acest motiv e recomandat să joci cât mai serios și să încerci să anticipezi ce cărți ar putea veni pe masă și ce au adversarii tai, deși este ceva mai dificil decât în celelalte versiuni ale jocului de poker.

Ce tipuri de Poker Omaha există?

  1. Omaha Hi – Cunoscut și sub numele Pot Limit Omaha (PLO), acesta este un joc al mâinilor mari și al draw-urilor pe masure. Datorită structurii de pariere cu limită, iți va fi imposibil să faci all-in. Câștigător va fi cel care va avea mâna cea mai bună.
  2. Omaha Hi/Lo – Și în această versiune există 4 runde de pariere, iar potul se va împărți 50/50 la afișarea cărților. Atât mâna cea mai valoroasă cât și cea mai slabă primesc premii identice. Așadar, este o versiune a jocului care oferă și mai multe șanse de câștig, având în vedere că și mâinile slabe sunt premiate.
  3. No Limit Omaha – O versiune foarte dinamică din Omaha, în care nu există limite. Se poate paria orice sumă atât pre-flop cât și ulterior, în funcție de numărul de fise pe care fiecare jucător le are.

Cum a apărut Poker Omaha?

Omaha este una dintre cele mai noi versiuni din istoria pokerului. A fost înființat în 1982, în Las Vegas, Nevada, în forma pe care o știm astăzi. Anterior au mai fost diverse jocuri de poker asemănătoare în orașe precum Detroit și Chicago. În acestea, jucătorii primeau însă 5 cărți în loc de 4 că la Omaha, iar jocul se numea Twice Three.

Ulterior s-a trecut la versiunea cu patru cărți și jocul a primit mai multe denumiri, precum Nine Cards, Fort Worth și Oklahoma, însă în cele din urmă s-a mers pe varianta Omaha. Conform informațiilor din presa, acesta a fost un compromis, deoarece Omaha este un oraș situat în centrul SUA. Oamenii au apreciat faptul că este un joc dinamic, în care chiar se poate întâmpla orice, astfel că Omaha a devenit a doua cea mai populară versiune a pokerului după Texas Hold’Em.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*