Titlul național la Rally Raid se decide la Constanța pentru al doilea an consecutiv

Pentru al doilea an consecutiv, titlul în Campionatul Național de Rally Raid se decide la malul Mării Negre. FOTO: Asociația Club Sportiv 4V Motorsport

Pentru al doilea an consecutiv, titlul în Campionatul Național de Rally Raid se decide la malul Mării Negre.

Aproape o sută de concurenți din România, dar și din străinătate, și-au anunțat prezența pentru a se întrece în perioada 14 – 16 octombrie la clasele moto, auto, SSV și QUAD în cadrul celei de-a noua ediții organizată de Asociația 4V Rally Raid la Constanța. Și pentru că întrecerea este deschisă tuturor pasionaților de sporturi cu motor, concursul se va desfășura pe trei categorii: profesioniști, promo și discovery.

De departe, cea mai captivantă luptă pentru clasamentul general se va duce la profesioniști, acolo unde titlul se va decide între Ferenc Fodor și Ionuț Florea, ambii de la clasa moto, și echipajul compus din Călin Cămărășan și Bogdan Luha, de la clasa SSV. De altfel, ultimii doi sunt și campionii en-titre care au terminat pe primul loc la Constanța în urmă cu un an, tot după o luptă foarte strânsă. Înaintea ultimei runde a Campionatului Național de Rally Raid, aceștia sunt despărțiți de doar 5 puncte în fruntea ierarhiei, lider fiind Ferenc Fodor, cu 48 de puncte.

Devenită deja o competiție cu renume internațional în primul rând datorită organizării la standarde  la cea mai înaltă calitate, dar și a traseelor pe care le propune județul Constanța, 4V Rally Raid România atrage și prin varietatea de vehicule care participă în competiție. La categoria auto concurează mașini 4×4 care sunt special echipate pentru a cuceri trasee cu teren accidentat, în timp ce la categoria SSV (Side by Side Vehicle) sunt încadrate vehicule de dimensiuni mici, special create pentru teren greu. Echipajele Auto și SSV sunt formate din pilot și copilot. La categoriile moto și QUAD se concurează pe motociclete și ATV-uri conduse de o singură persoană.

Timp de trei zile, Constanța va deveni cartierul general pentru zecile de concurenți care se vor alinia la startul de sâmbătă, din parcarea Hotelului Oxford. Alături de ei se vor afla mecanici, oficiali din partea Federației Române de Automobilism Sportiv, ai Federației Române de Motociclism și organizatori, care vor contribui la succesul celui mai important eveniment auto-moto din acest sfârșit de an.

Până la startul celor două zile de concurs, în același loc va funcționa și cartierul general al întrecerii, unde vor avea loc înscrierile, verificările și ședințele tehnice. Tot aici constănțenii pasionați de adrenalină vor putea admira mașinile și vehiculele de concurs, vor putea sta de vorbă cu concurenții și vor avea astfel ocazia de a pătrunde în lumea rally raid-ului. Cei mai norocoși dintre ei vor avea inclusiv șansa de a încerca pe viu o parte din emoțiile pe care le trăiesc concurenții pe parcursul unei curse.

Potrivit programului de concurs, în cele două zile de întreceri concurenții vor avea de parcurs două trasee care vor însuma aproape 500 de kilometri.

  • În prima zi de concurs, sâmbătă, 15 octombrie, aceștia vor pleca din parcarea Hotelului Oxford urmând ca întrecerea să se desfășoare pe aproximativ 220 de kilometri.
  • În cea de a doua zi de concurs, duminică, 16 august, concurenții vor avea de străbătut un traseu de aproximativ 200 de kilometri unde, la linia de final, vor fi întâmpinați de către organizatori și vor primi și primele medalii, cele de Finisher.
  • Decernarea premiilor va avea loc seara, în incinta hotelului Oxford din Constanța.

La fel ca și la edițiile anterioare, întrecerea va putea fi urmărită în permanență pe site-ul competiției și în mediile de socializare online, prin intermediul fotografiilor și a transmisiunii video în direct, toate realizate la cele mai înalte standarde.

Proiectul „4V Rally Raid România“ este organizat de Asociația Club Sportiv 4V Motorsport și este finanțat de Primăria Municipiului Constanța din fonduri nerambursabile. Valoarea totală a proiectului este de 222.100 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*