VIDEO Țigări de contrabandă în valoare de peste un milion de euro, descoperite într-un container cu mobilier din Portul Constanța

Milioane de țigarete de contrabandă, descoperite în urma unor percheziții. FOTO arhiva CTnews

Polițiștii de frontieră constănțeni au descoperit în Portul Constanța Sud Agigea peste 400.000 de pachete cu țigări de contrabandă, transportate într-un container cu obiecte de mobilier. Țigările, cu o valoare de piață de peste un milion de euro, au fost confiscate.

Potrivit Gărzii de Coastă, oamenii legii au verificat un container sosit în Portul Constanța Sud Agigea din Emiratele Arabe Unite, selectat în baza unei informații.

„Conform documentelor de transport, containerul trebuia să fie încărcat cu mobilier din material plastic, având ca proveniență Emiratele Arabe Unite. La deschiderea containerului, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au constatat că în partea din față se aflau cutii care conțineau obiectele de mobilier menționate în documente, iar restul containerului fiind încărcat cu cutii de carton ce conțineau țigări de proveniență Duty Free”, au precizat reprezentanții instituției.

Containerul a fost transportat la sediul Gărzii de Coastă, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 412.050 pachete cu țigări, în valoare de 4.944.600 lei (aproximativ 1.021.600 euro).

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului din cadrul Curții de Apel Constanța, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*