Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de mare” Constanța va participa la un festival internațional de teatru de la Brașov

Secvență din piesa de teatru "Lebedele". FOTO Teatrul pentru copii și tineret "Căluțul de mare"

Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de mare” Constanța va participa săptămâna viitoare la un festival internațional de teatru de la Brașov.

Astfel, în perioada 30 mai 2019 – 01 iunie 2019, echipa Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” din Constanța va participa la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „Arlechino –Caravana Poveştilor”- Ediţia a V-a” 2019 de la Brașov. Actorii constănțeni vor prezenta spectacolul Lebedele, ce se va juca la Sala Reduta, vineri 31 mai 2019, ora 17.00.

Spectacolul este o adaptare neconvențională dar plină de sensibilitate și profesionalism a frumoasei povești aparținând lui H. Ch. Andersen, regia și scenariul fiind semnate de Cristian Mitescu, actor, scenarist și regizor de teatru de animație.

Decorurile magnetizante ce îi poartă pe copii într-o lume plină de mistere sunt lucrate cu măiestrie de scenografa constănțeană Eugenia Tărășescu-Jianu, cu o coloană sonoră coordonată de compozitorul Alexandru Berehoi, cu versuri pline de umor și impact emoțional ce ajută la dezvoltarea prezentării personajelor. Coregrafia spectacolului este realizată de coregraful Ionuț-Sergiu Anghel. În distribuție:Daniela Vlad, Clara Ghiuvelechian, Lică Gherghilescu , Daniel Minciună , Andrei Stroescu, Arina Cojocaru ,Tiberiu Roșu, Rovena Paraschivoi.

Alături de blânda și curajoasa Eliza care se sacrifică și pătrunde într-o lume a tăcerii pentru a rupe vraja aruncată asupra celor 11 frățiori ai ei, cei mici vor întâlni personaje ca vicleana Mașteră, Împăratul, cruda Babă Zdreanța, Prințul, misterioasa Zâna Morgana, spiritele sau Pisica vrăjitoarei și vor învăța cât de important este să îți prețuiești familia (Eliza suferă enorm că ea și frățiorii ei sunt orfani de mamă) cât și faptul că bunătatea și blândețea reprezintă întotdeauna soluțiile în abordarea unor situații extreme în viață.

În final, binele învinge și Eliza reușește prin sacrificiul pe care îl face pentru frățiorii ei, transformați în lebede de vrăjitoarea cea rea, să rupă vraja aruncată asupra lor .

Spectacolul este recomandat etapei de vârstă 6+.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*