Teatrul de Stat Constanța marchează, online, Ziua Dobrogei

Teatrul de Stat Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Teatrul de Stat Constanța va marca, începând de sâmbătă, 14 noiembrie, sărbătorirea Zilei Dobrogei, stabilită la data la care, în anul 1878, Dobrogea a revenit la teritoriul național.

„Dorim să celebrăm cultura și creativitatea spațiului dobrogean și din acest motiv am ales să onorăm autorii contemporani importanți, cu origini pe aceste meleaguri. Astfel, vom difuza înregistrări cu actorii teatrului recitând poezii semnate de autori dobrogeni. De asemenea, vom difuza pe pagina noastră de Facebook un spectacol-lectură, realizat tot online, cu o piesă ce poartă semnătura unui dramaturg din nordul Dobrogei. Anul acesta, putem marca acest moment festiv doar online, pentru că este o perioadă nefastă inclusiv pentru instituțiile de spectacole, care nu pot programa reprezentații cu public”, au transmis reprezentanții instituției de cultură.

Așadar, veți putea viziona recitări de poezii scrise de Nicolae Motoc, Virgil Teodorescu, Alexandru Protopopescu, Ștefania Plopeanu (Mincu), Iulia Pană (Gheorghe) și Vasile Cojocaru.

Piesa pe care actorii teatrului o vor lectura a fost nominalizată de UNITER pentru cea mai bună piesă a anului 2004: „Ultimul tren spre casă” de Ștefan Caraman.

„Este, pe lângă un gest de sărbătorire a Zilei Dobrogei, și o tentativă de a deschide gustul publicului pentru literatura lirică și dramatică de bună calitate pe care scriitorii din această parte a țării au scris-o”, au mai precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*