Taximetrist „pirat”, prins la Casa de Cultură de polițiștii locali din Constanța

Taximetrist „pirat”, prins la Casa de Cultură de polițiștii locali din Constanța. FOTO DGPL Constanța

Un echipaj al Direcției Generale Poliția Locală cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice a identificat joi după amiază, în zona Casa de Cultură, un autovehicul care executa transport de persoane în regim taxi fără a avea dotările necesare conform legislației în vigoare: casetă luminoasă, ecuson cu autorizația pe caroserie, aparat de taxare etc.

Mai mult, în urma verificărilor s-a constatat că autovehiculul nu era autorizat de autoritatea publică locală pentru a presta acest serviciu, motiv pentru care conducătorul autovehiculului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

„Pentru a evita orice incident neplăcut, constănțenii ar trebui să respecte câteva sfaturi elementare. În primul rând, trebuie să folosească doar autovehicule autorizate, inscripționate corespunzător, care au toate elementele de recunoaștere în dotare (casetă luminoasă, listă de preturi, ecuson cu autorizație), să verifice prețurile afișate pe portiere și dacă șoferul nu pornește aparatul de taxat din propria inițiativă, să îi ceară acest lucru”, spun reprezentanții DGPL Constanța.

Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la Direcția Generală Poliția Locală, la numărul de telefon 0241/484.205.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

    • Era la pret redus! Sifoanele cu tarif extra l-au hacuit! Am fost clientul lui,si îi plateam cit stiam ca face cursa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*