Taxele și impozitele locale din Medgidia pentru anul 2023, prezentate în dezbatere publică

Primăria și Consiliul Local Medgidia. FOTO Cătălin Schipor

Primăria Municipiului Medgidia a găzduit joi, 08 decembrie, o dezbatere publică cu tema „Menținerea impozitelor și taxelor locale care constau într-o anumită sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei, precum și limitele amenzilor care se fac venit la bugetul local, care se indexează anual pe baza ratei inflației, aplicabile în anul fiscal 2023”.

Directorul economic al Primăriei Municipiului Medgidia, Ciprian Copilu a explicat la ce se referă proiectul supus dezbaterii, precizând cele mai importante aspecte și noutăți pe care anul viitor le aduce din punct de vedere al taxelor și impozitelor locale.

„Principalul aspect pe care vreau sa îl menționez este faptul că impozitele și taxele locale pentru anul 2023 se vor menține la același nivel ca în prezent, ele vor fi doar actualizate cu nivelul inflației comunicat de Institutul Național de Statistică. De asemenea, se vor menține scutirile care sunt deja prevăzute iar ca și noutate, au fost introduse scutirile pentru autoturismele hibrid și electrice”, a precizat Ciprian Copilu.

Directorul Primăriei Municipiului Medgidia a menționat și faptul că precizări și detalii privind impozitele și taxele, pe categorii, pot fi consultate pe site-ul Primăriei Municipiului Medgidia, iar cetățenii care au nelămuriri sau se confruntă cu diferite spețe pot veni la sediul instituției unde vor fi ajutați și îndrumați.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*