„Tangoul, o emoție care se dansează”, conferință și spectacol la Biblioteca Județeană din Constanța

„Tangoul, o emoție care se dansează”, conferință și spectacol la Biblioteca Județeană din Constanța

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța organizează vineri, 24 septembrie, de la ora 17.00, conferința cu titlul Tangoul – o emoție care se dansează susținută de prof.univ.dr.habil. Angelo Mitchievici urmată de un dialog cu Ionuț Fișcu, profesorul școlii de tango, Tango Magico din Constanța.

Conferința se va deschide și se va închide cu un spectacol de tangou-dans susținut de cuplul de dansatori Ionuț Fișcu și Arina Cojocaru pe muzica unor celebri interpreți de tango, spectacol care va avea loc în holul Bibliotecii la parter.

Apărut în mediile rău famate, în mahalalele Buenos Aires-ului, într-o lume de cuțitari, gaucho, mardeiași și femei ușoare, tangoul a ajuns să fie dansat de elitele europene, devenind popular în toată Europa interbelică. Tangoul își revendică personajele și intră în literatură și în mitologia locală devenită ulterior monedă curentă. Cu pantaloni mulați cu dungi, curea largă neagră, vestă foarte scurtă cu fantă în spate, cu pălăria cu bor larg, retușat, fular alb, floare la ureche, garoafă sau mușcată, gardenie, bărbatul conduce femeia cu un hieratism autoritar. Dansul solicită abandonul total, nu tolerează discuția, nici distracția, tangoul se dansează în transă, își este sieși suficient. Carlos Gardel, Francisco Canaro, Juan d’Arienzo și atâția alții l-au făcut nemuritor. Despre acest inefabil al tangoului vor vorbi Angelo Mitchievici și Ionuț Fișcu.

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât și pe pagina de Facebook a acesteia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*