Substanțe pentru protecția plantelor expirate, depistate la o firmă din Ovidiu

Substanțe periculoase. FOTO Poliția Română

Substanțe pentru protecția plantelor expirate au fost depistate de polițiști la o firmă din Ovidiu.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 22 aprilie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor legale privind protecția plantelor și a mediului.

Au fost verificați 12 operatori economici din municipiul Constanța și orașele Hârșova și Ovidiu, care utilizează sau comercializează produse de protecție a plantelor.

În urma activităților derulate, au fost constatate două infracțiuni de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor periculoase care au devenit deșeuri.

“Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăți comerciale din orașul Ovidiu, au fost descoperiți 136 de litri de substanțe pentru protecția plantelor cu termenul de valabilitate expirat.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei alte societăți comerciale din orașul Ovidiu, au fost descoperiți 83 de litri de substanțe pentru protecția plantelor care aveau  termenul de valabilitate expirat.

Totodată, au fost identificate  11 cutii ce conțineau astfel de substanțe, cu  termenul de valabilitate expirat” – IPJ Constanța.

În ambele cauze a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*