Tânăr reținut de poliţiştii de frontieră după ce a înșelat un bătrân din Hârșova cu lemne pentru iarnă

Tânăr reținut de poliţiştii de frontieră după ce a înșelat un bătrân din Hârșova cu lemne pentru iarnă. FOTO: Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră constănțeni au reținut un tânăr în vârstă de 25 de ani, care a înșelat un bătrân din Hârșova cu șase metri steri de lemne.

Potrivit Gărzii de Coastă, în cursul zilei de joi 06 octombrie, polițiști de frontieră din Cernavodă au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 84 de ani, din localitatea Hârșova, cu privire la faptul că i-a plătit unei persoane contravaloarea cantității de 15 metri steri de lemne, însă a primit doar nouă.

În baza sesizării, polițiștii de frontieră împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic Hârșova au efectuat verificări, constatând faptul că întreaga cantitate de material lemnos primită de partea vătămată este de aproximativ nouă metri steri. Din aceasta cantitate, vânzătorul nu deține documentele legale pentru 5,58 metri steri, material lemnos lăsat în custodie Ocolului Silvic Hârșova.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Hârșova, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, iar persoana în cauză, cetățean român în vârstă de 25 de ani din Hârșova, întrucât a profitat de vârsta înaintată a victimei, a fost reținută pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, și introdusă în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Constanța.

A fost ridicată suma de 7.000 de lei de la vânzător, urmând a fi restituită părții vătămate. Totodată a fost aplicată și o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*