Trei persoane au murit înecate, astăzi, pe plaje din Saturn și Eforie. Pompierii și salvamarii constănțeni trag un semnal de alarmă

Salvamar. FOTO Cătălin Schipor

Trei turiști au murit luni, 8 august, înecați pe plaje din Saturn și Eforie, după ce au intrat în apele mării deși scăldatul și înotul erau interzise, marea fiind agitată cu valuri mari.

Astfel, un tânăr de 22 de ani, din Suceava, s-a înecat, la Saturn, el fiind scos din mare de salvamari în stop cardio-respirator. Ulterior, câteva ore mai târziu, alți doi bărbați, unul de 28 ani, din Ialomița și, respectiv, 48 ani, din Dâmbovița, au fost aduși la mal în condiții similare. Bărbatul din Dâmbovița era salvamar și sărise în ajutorul tânărului,  dar a fost tras la fund de acesta, într-un moment în  care a fost cuprins de panică. În toate cele trei cazuri, cadrele medicale au făcut manevrele de resuscitare, fără succes însă.

Alte multe incidente asemănătoare, dar din care cei implicați au scăpat cu viață, fiind aduși la mal în siguranță, s-au întâmplat de-a lungul întregii zile pe toate plajele litoralului românesc, în condițiile în care salvamarii au avertizat că marea este agitată şi curenții puternici, iar scăldatul și înotul erau interzise.

Pentru că trei persoane și-au pierdut viața în mare, astăzi, în doar câteva ore, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța au oferit câteva sfaturi pentru prevenirea cazurilor de înec:

Respectați câteva reguli minime pentru propria voastră siguranță și a celor dragi vouă:

  • nu vă aventurați la scăldat dacă nu înotați bine;
  • scăldați-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectați avertizările privind interzicerea scăldatului;
  • respectați întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement referitoare la măsurile de prevenire a înecului şi, în cazul în care nu știți să înotați, folosiți întotdeauna echipament de protecție – fără vesta de salvare, o simplă plimbare cu barca pe lac se poate transforma într-o tragedie!
  • evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenții foarte puternici, albiile nămoloase ori pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
  • nu vă aventurați în apă când sunteți sub influența alcoolului sau pe timp de noapte;
  • evitați scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente;
  • nu intrați în apa rece după ce ați stat mult la soare;
  • nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcții;
  • nu lăsați copiii nesupravegheați sau în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*