Sute se amenzi aplicate de polițiștii rutieriști constănțeni și zeci de mașini găsite cu probleme în trafic

Filtru de poliție rutieră. FOTO arhivă
Filtru de poliție rutieră. FOTO arhivă

Peste 800 de sancțiuni au aplicat polițiștii rutieriști constănțeni în cadrul unei activități al poliţiilor rutiere europene TISPOL, acțiune desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

În săptămâna 5 – 11 iunie a.c., 2.246 de poliţişti au acţionat, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. Astfel, într-o singură săptămână, în cadrul acţiunii, poliţiştii români au oprit în trafic peste 60.500 de autovehicule şi au constatat 699 de fapte de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi 7 fapte de conducere a unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

La nivelul județului Constanța au participat la „Drugs/Alcohol“ 48 de efective, dintre care 30 ale Serviciului Rutier și 18 de Ordine Publică.  Cu ocazia verificărilor, oamenii legii au constatat un număr de 20 de infracțiuni, 10 dintre acestea fiind pentru conducere sub influența alcoolului. În total, au fost aplicat 818 sancțiuni, iar 85 de permise au fost reținute. Motivele pentru care s-a luat această măsură au fost în 18 cazuri alcoolul, 28 viteza, iar celelalte 39 pentru alte motive. De asemenea au fost reținute 27 de certificate de înmatriculare, iar în alte 12 cazuri s-a trecut la măsura drastică de reținere a plăcuțelor de înmatriculare și astfel autoturismele găsite cu probleme au fost indisponibilizate la fața locului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*