Peste 3.400 de conducători auto, testați cu aparatul etilotest, pe litoral, în minivacanța de 1 Mai

Acțiune a polițiștilor. FOTO IPJ Constanța

Peste 3.400 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, pe litoral, în minivacanța de 1 Mai.

Potrivit IPJ Constanța,  în perioada 2 – 7 mai, polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră și ai formațiunilor rutiere au desfășurat o amplă acțiune de prevenire a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere prin depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Acțiunea s-a derulat pe principalele artere de circulație din județul Constanța, cu precădere în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, și a fost coordonată de polițiști din cadrul Direcției Rutiere a Poliției Române.

La activitățile desfășurate au luat parte și polițiști rutieri din cadrul inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Călărași, Brăila, Galați și de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Astfel, au fost testați cu aparatul etilotest aproximativ 3.400 de conducători auto și 193 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 116 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 52.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 42 de permise de conducere, au fost retrase 31 de certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 15 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*