Sute dintre angajații ISU „Dobrogea” urmează să fie reinstruiți. Acțiunea a început cu personalul din dispecerat

Sute dintre angajații ISU „Dobrogea” urmează să fie reinstruiți

Aproximativ 800 dintre angajații Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” al județului Constanța vor fi reinstruiți, acțiunea începând de vineri, 19 februarie, cu personalul din Dispeceratul ISU Constanța.

„Începând cu această dimineață, de la ora 08.30, personalul din Dispeceratul ISU a fost reinstruit cu privire la sistemul aplicabil în domeniul de competență. Totodată, aceste reinstruiri urmează să aibă loc în zilele următoare și în dispeceratele din cadrul celorlalte subunități din cadrul ISU Dobrogea al județului Constanța, iar ulterior vor avea loc reinstruiri cu oameni din operativ, din subunitățile de intervenție privind procedurile operaționale în cazul situațiilor de urgență”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU „Dobrogea”, Anamaria Stoica.

Ea a precizat că, în total, este vorba despre aproximativ 800 din angajații inspectoratului, iar decizia de reinstruire a fost luată în urma ordinului inspectoratului general.

„ISU Dobrogea are 954 de angajați din care 800 de oameni lucrează în operativ. Așadar, aproximativ 800 de oameni urmează să fie reinstruiți. Facem mențiunea că personalul inspectoratului era instruit periodic și că această reinstruire, care practic se reaplică de astăzi, este ca urmare a ordinului inspectorului general. (…)Aceștia sunt instruiți lunar, iar colegii din operativ, pompierii, care intervin zilnic în domeniul situațiilor de urgență, fac antrenamente zilnice atunci când nu au intervenții la diverse cazuri”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU „Dobrogea”.

Reinstruirea personalului privind aplicarea procedurilor operaționale de intervenție pe tipuri de risc și verificarea stării tehnice și de întreținere a mijloacelor de intervenție a fost dispusă prin ordin al Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în toate unitățile operative subordonate, în urma controlului efectuat la Constanța de către Comisia IGSU. Aceasta a identificat pe timpul acțiunii mai multe disfuncționalități în ceea ce privește conținutul rapoartelor operative, încălcarea unor norme procedurale privind echiparea personalului la locul intervenției, superficialitate în îndeplinirea atribuțiilor în domeniul logistic prin neasigurarea menținerii în stare de operativitate a tehnicii de intervenție din dotare, respectiv nereguli identificate în asigurarea pregătirii de specialitate a personalului operativ. În urma controlului, trei ofițeri cu funcții de conducere de la nivelul ISU Constanța vor fi cercetați disciplinar, iar mai mulți ofițeri și angajați din rândul personalului operativ vor fi sancționați disciplinar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Noi intotdeauna REACTIONAM. Asteptam sa se intample ceva grav, asteptam sa moara cineva si abia dupa luam masuri. Asa a fost si asa o sa fie mereu aici. Nu facem nimic sa prevenim, nu gandim proactiv, noi nu gandim in viitor. Nu. Noi ateptam sa moara oameni, dupa care facem anchete si luam masuri in consecinta. Care masuri oricum sunt doar pentru tv, pentru masele proaste. Intr-un an se va intampla probabil o alta trategie si atunci o sa ne dam seama iar ca cineva undeva nu isi face treaba. Il dam afara, o luam de la capat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*