Sute de voluntari au colectat 3 tone de deșeuri de pe plajele din Constanța, în cadrul acțiunii de ecologizare #Mulțumesc! Plaja Ta

Acțiune de ecologizare pe plajele din Constanța

200 de constănțeni au participat sâmbătă, 2 octombrie, la acțiunea de ecologizare a plajelor din Constanța, #Mulțumesc! Plaja ta, o inițiativă City Park Mall, organizată în parteneriat cu Asociația Constanța ReStart și Zoom Beach. Voluntarii au ecologizat zona dintre plajele Modern și Reyna – Plaja Modern, Plaja Neversea, Zoom Beach, Plaja Trei Papuci. La finalul acțiunii, 3 tone de deșeuri au fost colectate de pe plaje, cele mai întâlnite fiind materialele plastice – pungi, capace, pahare, paie, recipiente, dar și mucurile de țigară și hârtia.

Acțiunea de ecologizare face parte din campania #Mulțumesc! Plaja Ta, derulată pentru a ne bucura de plaje curate și a a încuraja un comportament responsabil față de plaje și mediul marin, cu mai puține deșeuri. În următoarele luni, în continuarea campaniei, City Park Mall va sprijini acțiunea de plantare de copaci a Asociației Constanța ReStart în Ovidius Park.

#Mulțumesc! Plaja Ta, o campanie pentru plaje mai curate

Campania continuă demersul de conștientizare a unui comportament responsabil față de mediu Tu ce vrei să simți pe plajă?, prin care, în august 2020, au fost colectate 9.500 de chiștocuri de țigară de pe plaja ZOOM Beach. Resturile de tutun colectate au fost transformate de artista Maria Teodorescu în opere de artă și scoase la licitație de City Park Mall, sumele obținute fiind donate Asociației Constanța ReStart pentru o acțiune de plantare de arbori în Parcul Universității Ovidius.

Natura unui MULȚUMESC!

Inițiativa #Mulțumesc! Plaja Ta face parte din campania Natura unui MULȚUMESC!, un demers la nivelul tuturor centrelor comerciale din grupul NEPI Rockcastle care constă în implementarea unui sistem de colectare selectivă pentru reciclarea corectă a deșeurilor menajere, reducerea plasticului și a risipei alimentare din food court-urile tuturor centrelor comerciale atât din România, cât și la nivel de grup. În plus, ca parte integrantă a campaniei de colectare selectivă, pe toată durata lunii iunie, în jurul Zilei Mondiale a Mediului, au fost organizate activități de ecologizare și conștientizare față de problemele de mediu în majoritatea centrelor comerciale din portofoliul companiei.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*