Sute de polițiști și jandarmi păzesc unitățile de învățământ din Constanța în prima zi de școală

Începe școala!
Începe școala!

Aproximativ 400 de poliţişti şi jandarmi constănţeni vor acţiona suplimentar, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul Constanţa, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

Luni, 12 septembrie, peste 200 de poliţişti, sprijiniţi de jandarmi, vor fi prezenţi în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţ, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

Aceştia vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, poliţiştii în parteneriat cu unităţile de învăţământ, cu reprezentanţii organizaţiilor de părinţi şi cu autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, vor continua să acţioneze pentru îmbunătăţirea siguranţei şcolare.

De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*