Misiuni ale polițiștilor în minivacanța prilejuită de sărbătorirea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României

Având în vedere minivacanța prilejuită de sărbătorirea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a dispus măsuri suplimentare în vederea asigurării climatului de ordine și siguranță publică.

Astfel, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie a.c., peste 180 de polițiști, în principal din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, folosind aproximativ 100 de autospeciale, vor acționa, zilnic, în județul Constanța.

Dispozitivele de ordine şi siguranţă publică vor fi amplasate în funcție de evoluția situației operative, cu precădere în locurile aglomerate, în proximitatea lăcașurilor de cult, dar și în zonele turistice și de agrement.

De asemenea, se va asigura intervenția la apelurile semnalate prin SNUAU 112.

Concomitent, polițiștii rutieri vor acționa atât pentru fluidizarea traficului, dar și pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, iar aparatele de măsurare a vitezei vor fi folosite la capacitate maximă.

Totodată, polițiștii din cadrul structurilor de investigații criminale vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență și a infracționalității stradale, în zonele de desfășurare a manifestărilor specifice acestei perioade, în scopul de a asigura siguranța cetățenilor.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice vor efectua verificări la unitățile de alimentație publică și de cazare. Totodată, împreună cu organele abilitate, vor desfășura acțiuni de verificare a depozitării, transportului și comercializării de produse alimentare, pentru prevenirea faptelor care ar putea afecta sănătatea populației.

Nu în ultimul rând, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase vor fi prezenți în teren pentru a preveni și combate faptele specifice, cu precădere pentru a verifica legalitatea operațiunilor de deținere și comercializare a articolelor pirotehnice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*