Sute de plase de pescuit și peste 400 kg pește, ridicate din apele Mării Negre

Momentul capturării braconierilor turci. FOTO Captură Video

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au finalizat cercetările în Marea Neagră, în zona depistării pescadorului turcesc care a fost surprins că desfășura activități de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României.

Astfel, în urma cercetărilor desfășurate la fața locului, s-au descoperit și recuperat din mare 114 plase de pescuit, în lungime totală de aproximativ 5.700 ml, cu captură de pește – 438 kg de pește din specia calcan, 1.387 bucăți de pește din specia calcan, impropriu consumului, precum şi alte specii marine, respectiv 25 delfini și 3 rechini.

Plasele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, cantitatea de pește a fost predată unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Reamintim faptul că, în data de 20.05.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Marea Neagră, un pescador turcesc aflat la braconat în Zona Economică Exclusivă a României.

Echipajul pescadorului, format din 8 marinari, nu s-a supus somațiilor legale ale polițiștilor de frontieră şi a încercat să scape de urmărirea navelor PFR, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au folosit gradual armamentul de la bordul navei, reușind astfel oprirea pescadorului turcesc. Ambarcațiunea s-a scufundat, echipajul fiind transferat la bordul uneia dintre navele P.F.R.

Comandantul ambarcațiunii este cercetat în stare de arest preventiv, iar în cauză poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peștilor şi al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție”,”pescuit ilegal și pescuit neraportat al calcanului”, „distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia”, „conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător”, „pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*