Sute de persoane și vehicule, verificate în cadrul raziei din Portul Constanța

Razie în Portul Constanța. FOTO Poliția Română

Sute de persoane și vehicule au fost verificate în cadrul raziei din Portul Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 9 mai, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța au desfășurat o razie de amploare în Portul Constanța, în vederea menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, precum și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul activităților derulate, au fost legitimate 454 de persoane și au fost verificate 407 de vehicule.

Au fost aplicate 21 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 18.300 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării două permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate două infracțiuni la regimul circulației rutiere.

La data de 9 mai a.c., în jurul orei 11.12, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța-Serviciul Municipal de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 24 de ani, care ar fi condus un autoturism, în Portul Constanța, având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise și a alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

La acțiune au participat polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța și specialiștilor din cadrul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*