Sute de persoane care apelau la mila publicului, sancționate de polițiștii locali constănțeni

Sute de persoane care apelau la mila publicului, sancționate de polițiștii locali. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța acționează zilnic pentru depistarea celor care apelează la mila publicului, mai ales că mulți sunt copii sau vârstnici.

Astfel, în primul trimestru al anului, au fost identificate 207 persoane care încălcau prevederile legale privind normele de conviețuire socială, ordinii și liniștii publice. Din cele 207 persoane care apelau la mila publicului, 62 sunt din municipiul Constanța, ceea ce reprezintă mai puțin de o treime din total, iar 145 sunt din alte localități. Acestora li s-a recomandat să se îndrepte către localitatea de domiciliu.

Polițiștii locali au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20.300 de lei și au dispus măsuri complementare de confiscare a banilor proveniți din activități ilicite de cerșetorie. De asemenea, a fost notificată Direcția Generală Protecție Socială Constanța pentru a lua măsuri de luare în evidență și protejare socială pentru persoanele care figurează cu domiciliul în Constanța.

„Facem un apel un apel către cetățeni să se alăture campaniei inițiate de către DGPL Constanța <<Spune stop cerșetoriei>>, să ne sprijine pentru combaterea a acestui fenomen antisocial și să nu dea curs cererilor/solicitărilor unor astfel de persoane”, au transmis reprezentanții DGPL Constanța.

Constănțenii sunt rugați să semnaleze orice faptă antisocială care contravine legislației în vigoare în domeniul ordinii și liniștii publice la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 – Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*