Acțiune de amploare desfășurată de polițiștii rutieri constănțeni: au rezultat amenzi de peste 100.000 de lei, majoritatea pentru viteză

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, cercetat penal după ce a lovit un polițiști aflat în misiune

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Tulcea, Călărași, Ialomița și Biroului de Poliție al Autostrăzii A3, au desfășurat miercuri, 22 septembrie, o acțiune în sistem integrat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru prevenirea accidentelor de circulație.

Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul IGPR, altfel că în intervalul orar 15.00 – 21.00, polițiștii rutieri au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, pe drumurile naționale din județul Constanța.

În urma acțiunilor din teren, au fost aplicate 254 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 116.000 de lei, dintre care 231 pentru depășirea limitei legale de viteză. Totodată, 12 permise de conducere au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 11 pentru depășirea limitei legale de viteză și 1 pentru depășire neregulamentară. Pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, polițiștii rutieri au retras 1 certificat de înmatriculare.

Polițiștii rutieri vă recomandă să adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere. Totodată, nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*