Sute de pachete de țigări de contrabandă au fost descoperite la bordul unei nave sosită în Portul Constanța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit, ascunse pe o navă sosită în Portul Constanța sub pavilion Comore, peste 400 de pachete cu țigări, pe care un cetățean sirian a încercat să le introducă ilegal în România.

În data de 5 mai, în intervalul orar 1.15 – 2.30, în Portul Constanța, acționând în baza unei informaţii, o echipă comună de control, formată din poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța – Punctul de Trecere a Frontierei Constanța, câinele de serviciu Pobaza specializat pe detecția produselor din tutun și lucrători vamali, a efectuat controlul specific asupra unei nave sub pavilion Comore, sosită din direcţia Tripoli (Liban).

În urma controlului efectuat asupra navei, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, într-o magazie de la prova navei, 8.400 de țigarete, fără timbru fiscal, posesorul acestora fiind un cetăţean sirian, membru de echipaj, în vârstă de 26 de ani.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 6.300 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către Biroul Vamal Constanța, iar pe numele celui în cauză fost instituită măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani și a fost sancționat contravențional de către lucrători vamali, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform prevederilor legale în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*