Exercițiu militar de amploare desfășurat în Marea Neagră și găzduit de România

Fregata "Regele Ferdinand". FOTO navy.ro
Fregata "Regele Ferdinand". FOTO navy.ro

Exercițiul Eurasian Partnership Dive 2017, exercițiu axat pe misiuni de căutare, neutralizare și distrugere a minelor marine se desfășoară la Constanța, în apele teritoriale ale României și în apele internaționale din partea de vest a Mării Negre, în perioada 18-26 iunie 2017. Luni, 18 iunie, a avut loc la Terminalul pasageri al Portului Constanța, ceremonia oficială de deschidere a exercițiului, iar ulterior, marinarii participanți din Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Tircia, SUA și, binențeles România, vor pune la punct ultimele detalii privind misiunile pe mare și procedurile aplicate în cadrul atelierelor de lucru în port.
EP MCM Dive 17 este al treilea exercițiu major condus de Comandamentul Flotei în acest an și totodată al optulea din seria MCM Dive. Exercițiul s-a dezvoltat inițial ca unul bilateral româno-american, găzduit de țara noastră. În prezent participă cu forțe și mijloace șase națiuni. Tot din acest an a fost adăugată o importantă componentă de luptă împotriva minelor prin dragaj și căutare de mine, pentru a completa munca asiduă, minuțioasă, dar totodată periculoasă a scafandrilor EOD.
La misiunile complexe pe mare participă două Dragoare Maritime, Nava Maritimă Hidrografică Alexandru Cătuneanu, Nava Maritimă pentru Scafandri Grigore Antipa, Vedeta pentru Scafandri Venus și remorcherele 103 și 104. Acesta vor participa la misiunile de dragaj și vor asigura suportul de specialitate pentru scafandrii din cele șase țări participante, precum și pentru statul major care va coordona fiecare etapă a exercițiului EP MCM Dive 2017.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*