Sute de marinari și scafandri militari români se instruiesc împreună cu partenerii străini

Scafandri militari

Aproximativ 200 de marinari și scafandri militari români, bulgari și americani se instruiesc, împreună, săptămâna aceasta, în cadrul exercițiului multinațional „Eurasian Partnership Mine Countermeasure Dive 2020” (EP MCM DIVE 20).

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, ceremonia de deschidere a celei de-a XI-a ediții a EP MCM DIVE 20 a avut loc luni, 3 august, în portul militar Constanța. Exercițiul este găzduit de Forțele Navale Române, se desfășoară în perioada 3 – 7 august și are ca protagoniști aproximativ 200 de marinari militari din Bulgaria, România și SUA.

„Obiectivul principal al exercițiului îl constituie contracararea amenințărilor subacvatice, iar activitățile de instruire planificate au la bază scenarii de căutare, neutralizare și de distrugere a minelor marine”, au transmis reprezentanții SMFN.

Din partea Forțelor Navale Române participă puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, nava maritimă hidrografică „Cpt.cdor. Alexandru Cătuneanu”, vedeta maritimă pentru scafandri „Venus”, cinci ambarcațiuni rapide (RHIB), două vehicule subacvatice autonome AUV (Autonomous Underwater Vehicle), două detașamente EOD (Explosive Ordnance Disposal), specializate în dezamorsarea minelor marine și un detașament format din scafandri de mare adâncime, iar din partea partenerilor străini vor participa scafandri din Forțele Navale ale SUA dislocate în Europa și de Bulgaria.

„Eurasian Partnership MCM Dive 20” este condus de Componenta Operațională Navală și este singurul exercițiu multinațional anual, organizat în bazinul Mării Negre, care este destinat consolidării instruirii scafandrilor militari din țări NATO.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*