Sute de amenzi aplicate în ultima săptămână de jandarmii constănțeni, cu o valoare de peste 36.500 de lei

Misiuni ale jandarmilor Grupării Mobile în perioada 07 – 14 august. FOTO GMJ

Peste 200 de jandarmi ai Grupării Mobile Constanța au acționat zilnic, în ultima săptămână, în mod independent dar și în sistem integrat cu Poliția, pentru menținerea ordinii publice și asigurarea climatului de ordine și siguranță, în Constanța și pe litoralul Mării Negre, în Mamaia, Costinești și Vama Veche.

Potrivit reprezentanților Grupării Mobile de Jandarmi, în această perioadă au fost executate peste 120 de misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice, fiind aplicate 722 de sancțiuni contravenționale, dintre care 137 de avertismente scrise și 585 de amenzi, valoarea acestora fiind de peste 36.500 de lei.

„Majoritatea sancțiunilor contravenţionale au fost acordate pe linia comerțului ilegal cu produse de patiserie, fructe și porumb fiert. Recomandăm turiștilor să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate. Comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu poate elibera bon de casă cu care să justificați tranzacția comercială și riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea”, au transmis sursele citate.

De asemenea, jandarmii grupării au constatat nouă fapte de natură penală, dintre care șase în mod independent și trei în cooperare cu Poliția, fiind identificați 13 de făptuitori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*