Jandarmii din Cernavodă au depistat un transport ilegal de lemne. Marfa a fost confiscată

Lemnele fără acte au fost confiscate. FOTO IJJ Constanța

3.000 de lei a fost valoarea amenzii aplicate de către jandarmii din Cernavodă pentru transportul unei cantități de peste 5 metri cubi de lemne, având avizul de însoțire cu valabilitatea expirată.

În cursul după amiezii de 3 octombrie, în jurul orei 17.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, aflat în misiune pe raza orașului Cernavodă, a observat o autocamionetă încărcată cu lemne, staționând pe strada Răsăritului.

În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au constatat că pentru lemnele transportate, șoferul autovehiculului avea avizul de însoțire expirat. În acest context, jandarmii au solicitat sprijinul lucrătorilor Ocolului Silvic Cernavodă pentru a măsura materialul lemnos în vederea încadrării juridice a faptei, în urma măsurătorilor rezultând o cantitate de 5,3 metri cubi.

Întrucât fapta este prevăzută de Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor silvice, șoferul autoutilitarei a fost sancționat cu amendă în cuantum de 3000 lei, lemnele fiind predate reprezentanților Ocolului Silvic Cernavodă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*