Jandarmii din Cernavodă au depistat un transport ilegal de lemne. Marfa a fost confiscată

Lemnele fără acte au fost confiscate. FOTO IJJ Constanța

3.000 de lei a fost valoarea amenzii aplicate de către jandarmii din Cernavodă pentru transportul unei cantități de peste 5 metri cubi de lemne, având avizul de însoțire cu valabilitatea expirată.

În cursul după amiezii de 3 octombrie, în jurul orei 17.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, aflat în misiune pe raza orașului Cernavodă, a observat o autocamionetă încărcată cu lemne, staționând pe strada Răsăritului.

În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au constatat că pentru lemnele transportate, șoferul autovehiculului avea avizul de însoțire expirat. În acest context, jandarmii au solicitat sprijinul lucrătorilor Ocolului Silvic Cernavodă pentru a măsura materialul lemnos în vederea încadrării juridice a faptei, în urma măsurătorilor rezultând o cantitate de 5,3 metri cubi.

Întrucât fapta este prevăzută de Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor silvice, șoferul autoutilitarei a fost sancționat cu amendă în cuantum de 3000 lei, lemnele fiind predate reprezentanților Ocolului Silvic Cernavodă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*