Sute de amenzi aplicate de jandarmii constănțeni pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorități în pandemie

Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Constanța au fost zilnic la datorie, în perioada 08 – 14 februarie, acționând în cooperare cu polițiștii constănțeni, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar și pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic. Totodată, în acest sfârșit de săptămână, jandarmii constănțeni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor preventive pe raza județului Constanța, în zone aglomerate, piețe și târguri agroalimentare, gări și stații de transport în comun din zona de competență.

Potrivit IJJ Constanța, pe timpul misiunilor executate în această perioadă, au fost aplicate 264 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 48.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorități în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2, dar și pentru adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, refuzul de a furniza date pentru stabilirea identității, tulburarea liniștii publice, consum de alcool în locuri publice.

În aceeași perioadă echipajele de jandarmerie au constatat și o faptă de natură penală pe linia sustragerii de bunuri.

Astfel, duminică, 14 februarie, în jurul orei 16.00, un echipaj de jandarmerie a observat într-un șantier din Eforie trei bărbați care încărcau materiale feroase într-un autovehicul utilitar. În momentul în care au fost depistați de jandarmi, cei trei reușiseră să încarce peste 100 kg de fier. Aceștia le-au relatat oamenilor legii că intenționau să sustragă fierul, cu scopul de a-l valorifica.

Jandarmii au întocmit procesul verbal de sesizare conform Codului de Procedură Penală și i-au condus pe cei trei bărbați cu domiciliul în Medgidia, la sediul Poliției Eforie, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*