Articole pirotehnice ilegale, oprite de la comercializare de jandarmii constănțeni

Articole pirotehnice ilegale, oprite de la comercializare de jandarmi. FOTO: IJJ Constanța

Jandarmii constănțeni au verificat, în cursul zilei de marți, 20 decembrie, trei comercianți de materiale pirotehnice de divertisment autorizați, în punctele de desfacere amenajate în zona a două centre comerciale din municipiul Constanța.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, cu această ocazie au fost verificate documentele comercianților, dar și marfa expusă spre vânzare. În urma verificărilor efectuate, jandarmi au depistat articole pirotehnice care aparțin categoriei de articole interzise a fi comercializate.

Totodată a fost sesizat faptul că produsele din categoriile interzise aveau îndepărtate etichetele producătorului, iar o parte din ele prezentau etichete aplicate, atestând astfel ca fiind din categoria de risc F1, categorie care este destinată comercializării, conform legislației în vigoare.

Tot în zona menționată, militarii au depistat un bărbat care comercializa articole pirotehnice de divertisment direct dintr-un autoturism, fără a deține documente privind comercializarea acestor produse.

În urma celor menționate, militarii au întocmit acte de sesizare pentru faptele constatate, iar cele 275 de cutii cu diverse articolele pirotehnice, 720 de baghete luminoase, precum și alte obiecte pirotehnice au fost predate autorităților competente pentru continuarea cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*