Surpriză uriașă la Mastersul 3×3 de la Constanța: O debutantă a cucerit în premieră titlul în cel mai tare eveniment de baschet 3×3 organizat vreodată în România

FOTO CSM Constanța

Hangzhou din China, debutantă în circuitul mondial profesionist de baschet 3×3 FIBA 3×3 World Tour, a cucerit titlul la Constanța Masters și a încasat marele premiu în valoare de 40.000 de dolari, după ce a învins în finală Podgorica (Muntenegru) cu  Evenimentul care s-a încheiat duminică seara la City Park Mall a fost organizat de CSM Constanța și Federația Română de Baschet și susținut de Primăria Municipiului Constanța.

România a găzduit în premieră o etapă din competiția supremă a baschetului 3×3, iar arena amenajată temporar la City Park Mall a fost arhiplină la majoritatea sesiunilor. Peste 5000 de spectatori în cele două zile de competiție, care au inclus și finalele circuitului național de baschet 3×3 au fost prezenți la acest adevărat festival dedicat sportului în aer liber.

Copiii au avut în permanență o zonă dedicată cu jocuri cu tematică baschet, fanii s-au putut bucura de concursuri cu premii și acțiuni care au promovat activitățile fizice. Tinerii jucători de baschet 3×3 au avut ocazia de a fi în preajma starurilor din circuitul mondial într-o acțiune desfășurată la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, pe terenurile de sport care au fost recent amenajate de către CSM Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Cinci dintre echipele clasate între primele 10 din lume au fost prezente la Constanța, printre care câștigătoarele ultimelor două etape din circuitul mondial, Raudondvaris (Lituania) și Antwerp (Belgia), dar în finală au ajuns două echipe debutante, Podgorica (Muntenegru) și Hangzhou (China).

Având în componență trei dintre jucătorii care cucereau în 2019 medaliile de bronz pentru Serbia la Campionatele Mondiale de Baschet 3×3 pentru tineret, echipa chineză a dominat finala în urma unei prestații de excepție a lui Vladimir Trajkovic, care a fost numit și MVP-ul turneului.

Ziua a doua a competiției a programat și un spectaculos concurs de slam-dunk, care a fost câștigat de polonezul Piotr Grabowski, prezent pentru al doilea an consecutiv la Constanța, după ce a participat și la finalele mondiale de tineret din 2022.

Pe lângă meciurile de baschet, atmosfera a fost întreținută de artiști ai circului Metropolitan, trupa de dans Prestige din Constanța și majoretele iSports din Ploiești.

Constanța Masters a reunit 16 echipe din 11 țări. Peste 700 de jucători s-au duelat în diverse competiții organizate în aproape 20 de țări pentru a obține calificarea la etapa de World Tour organizată în România. Evenimentul a fost preluat de către posturi TV din peste 50 de țări și a putut fi urmărit la nivel global prin intermediul canalului de YouTube al FIBA 3×3, cu peste 500.000 de abonați dar și prin intermediul Olympic Channel, atingând în total peste 10 milioane de vizualizări.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*