Substanțe interzise, găsite de polițiștii constănțeni în cadrul acțiunii Blocada

Substanțe interzise. FOTO IPJ Constanța

La data de 3 noiembrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța au desfășurat activități în cadrul acțiunii ”Blocada”, pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.

Astfel, au fost legitimate peste 100 de persoane, au fost verificate aproximativ 40 de vehicule și 60  de locații publice, printre care baruri, săli de jocuri de noroc, piețe și parcuri.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, dintre care 17 la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, 16 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, și 1 la Legea 132/2017, privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste17.000 de lei.

De asemenea, au fost constatate 2 infracțiuni.

Astfel, la data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 19.15, polițiștii au identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism, pe șoseaua Mangaliei.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cu ocazia efectuării controlului vehiculului, în interiorul acestuia a fost găsit un plic ce conținea o substanță susceptibilă a avea efecte psihoactive.

În cauză urmează a fi sesizați polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, potrivit competenței.

La data de 4 noiembrie a.c., în jurul orei 00.05, polițiștii au identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Medeea, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În ambele cauze a fost întocmit dosar de cercetare penală.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*