Primăria Constanța reamintește că Polaris M Holding ridică gunoiul doar în zilele de colectare stabilite și în recipiente speciale

Sancțiuni aspre pentru cei care încalcă prevederile legale în privința gestionării deșeurilor. FOTO Primăria Constanța

Compania Polaris este pregătită să ridice deșeurile constănțenilor, dar regulile trebuie respectate. În plus, Primăria Constanța arată toleranță zero față de cei care aruncă gunoiul pe domeniul public, aplicând sancțiuni aspre pentru persoanele fizice și juridice care ignoră cu bună știință prevederile legale în privința gestionării deșeurilor.

Astfel, săptămâna trecută, polițiștii locali au aplicat 87 de sancțiuni: nouă sancțiuni conform Legii nr. 211/2011 privind gestionarea deșeurilor în valoare totală de 112.000 de lei și 78 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 43.250 de lei. Sancțiunile au fost aplicate atât pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public, cât și pentru scoaterea gunoiului menajer în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane).

Pentru a evita aceste situații neplăcute, reprezentanții instituției roagă să fie să respectate câteva sfaturi elementare și de bun-simț:

  • Nu mai aruncați gunoiul pe stradă!
  • Nu mai depozitați sacii menajeri cu deșeuri pe domeniul public sau la colțurile străzilor!
  • Scoateți gunoiul doar în zilele de colectare stabilite cu operatorul de salubritate și în recipiente speciale!

Totodată, și reprezentanții Polaris M Holding atrag atenția că amenzile pentru poluarea mediului înconjurător cu deșeuri sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei, pentru persoanele fizice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*