Studiu Litoralulromanesc.ro: Ritmul rezervărilor de vacanțe la mare s-a accelerat în ultima săptămână. “Sunt momente în care se înregistrează o cerere de rezervare la fiecare 10 secunde”

Ionuț Nedea. FOTO Adrian Boioglu

Temperaturile ridicate din ultima vreme și ofertele bune la cazări îi determină pe românii care nu și-au făcut încă planuri de vacanță să își rezerve sejururi pentru acest sezon în hotelurile de la Marea Neagră. Cifrele Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe acest segment de turism, arată că în ultima săptămână ritmul rezervărilor a înregistrat o creștere cu 40% față de aceeași perioadă a anului trecut, fiind momente în care se înregistrează o cerere de rezervare la fiecare 10-12 secunde.

“În această perioadă, procesăm aproximativ 3.500 de solicitări de rezervare pe zi, atât telefonic, cât și online. În medie, în ultimele zile s-au făcut aproape trei rezervări pe minut, dar au existat și momente de vârf în care s-a înregistrat o cerere de rezervare la fiecare 10-12 secunde. Debutul verii cu temperaturi foarte ridicate, dar mai ales ofertele speciale pe care le avem în această perioadă – reduceri, condiții avantajoase de plată, beneficii pentru familiile cu copii cum ar fi faptul că pentru fiecare rezervare primesc o intrare gratuită la un parc tematic de aventură din sudul litoralului – îi determină pe mulți români să se orienteze spre Marea Neagră pentru vacanța din această vară”, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Cele mai multe rezervări făcute în această perioadă sunt pentru lunile iulie – august, având o durată medie a sejurului de 4-5 nopţi și o valoare medie a pachetului turistic de 2.408 lei.

Pe de altă parte, sunt și turiști care își achiziționează sejurul pentru minivacanța de Rusalii de la finalul acestei săptămâni, când se estimează că gradul de ocupare pe litoral va depăși 75 – 80%. În perioada 21-24 iunie, cele mai aglomerate stațiuni vor fi Mamaia și Eforie Nord.

În ceea ce privește prețurile pentru minivacanța de Rusalii, acestea pornesc de la 128 lei/noapte/camera dublă/2 adulți – doar cazare la un hotel de 2 stele din Venus. La 3 stele în Mamaia, tarifele pornesc de la 196 lei/noapte/camera dublă, doar cazare, în vreme ce la 4 stele, tot în Mamaia, cazare cu mic dejun, o noapte costă de la 313 lei. Un pachet all inclusive pentru doi adulți și un copil la un hotel de 3 stele din Mamaia costă de la 380 lei/noapte (1.140 lei pachetul de 3 nopți), în vreme ce în Eforie Nord, o noapte de cazare cu mic dejun inclus la un hotel de 4 stele pentru doi adulți și un copil costă de la 354 lei (pachetul pentru 3 nopți este 1.062 lei). În stațiunea Jupiter, la un hotel de 3 stele prețurile pornesc de la 150 de lei, cazare pentru doi adulți și un copil, iar la 4 stele, în regim all inclusive, o familie cu un copil trebuie să achite de la 879 lei pe noapte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*