Studenți ai specializării Științe Politice din cadrul Facultății de Istorie și Științe Politice a UOC, câștigători ai primei ediții a concursului de discursuri publice „Puterea cuvintelor”

Concursul de discursuri publice „Puterea cuvintelor” la Universitatea Ovidius

Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) a organizat online, vineri, 18 decembrie 2020, prima ediție a concursului de discursuri publice „Puterea cuvintelor”, destinată studenților FISP din primul an de studiu.  Printre cei interesați, s-au evidențiat opt participanți de la specializările Relații Internaționale și Studii Europene și Științe Politice.

Aceștia au fost provocați să identifice principalele probleme cu care se confruntă localitățile de origine și de a propune soluții care ar putea contribui la remedierea lor, pornind de la tema lansată de organizatori: „Fă-ți orașul bine!‟.

Primele trei locuri din concurs au fost câștigate de studenți ai specializării Științe Politice. Astfel, premiul I a fost obținut de Andreea Păun, care a susținut un discurs despre nevoia comunei Mihail Kogălniceanu din judeţul Tulcea de a se racorda la reţeaua de gaze, premiul II i-a revenit lui Ștefan Diac, cu o pledoarie dedicată problemei gunoaielor din comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, iar premiul III a fost acordat Anei Maria Sciotnic-Cişmigiu, cu o expunere despre moștenirea evreiască a muncipiului Tulcea, în special despre repunerea în valoare a Templului Coral.

Juriul competiției a fost format atât din cadrele didactice ale FISP, cât şi din foștii absolvenți și actuali oameni politici cu cariere în administrația publică locală: Ștefan Ilie (primar al municipiului Tulcea, PNL), Marius Liviu Petre (consilier județean Constanța, PSD), Cătălin Iacob (consilier local al municipiului Constanța, USR).

Cele opt discursuri au tratat dificultățile diferitelor localități precum: Feteşti (jud. Ialomița), Braşov, Tulcea, Mihail Kogălniceanu (județul Tulcea), Mihail Kogălniceanu (județul Constanța), comuna Saraiu (județul Constanța), comuna Lumina (județul Constanţa), municipiul Constanța, dar și teme de o mare diversitate: infrastructura rutieră sau de gaze, monumentele de patrimoniu, pădurile, ajungând până la necesitatea unei reconversii profesionale în rândul tinerilor din mediul rural, care să stopeze depopularea satelor.

Sponsorul concursului a fost Fundația eMAG pentru Educație, care a pus la dispoziție premii în valoare de 3000 de lei.

Evenimentul a fost coordonat de asist. univ. dr. Georgiana Țăranu și a fost conceput din dorința de a oferi studenților șansa să vorbească despre provocările comunității lor, să își cultive pasiunea pentru istorie și pentru competiție, și, totodată, să îşi exerseze curajul de a vorbi în public.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*