Adaptarea programului de învățământ din Forțele Navale la măsurile anti-COVID-19

Elevii Colegiului Național Militar „A.I. Cuza”.

În conformitate cu măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 adoptate la nivel național, programul de învățământ al elevilor și studenților din sistemul de învățământ militar al Forțelor Navale va fi adaptat, în vederea reducerii deplasărilor.

Astfel, potrivit Statului major al Forțelor Navale (SMFN), vacanța de primăvară a elevilor din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța va fi acordată în perioada 2 aprilie – 4 mai. Elevii claselor a XII-a beneficiază de vacanță în perioada 2-11 aprilie, după care își reiau cursurile, în format on-line, de la domiciliu, în perioada 12-29 aprilie, urmând a beneficia de vacanța de Paște, în perioada 30 aprilie – 9 mai. Cursurile vor fi reluate, în format față-în-față, în perioada 10 mai – 4 iunie, pentru elevii claselor a XII-a, iar pentru elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a cursurile se vor desfășura în același format, în perioada 5 mai – 25 iunie.

Elevii de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale vor desfășura modulul de practică marinărească la bordul navei-școală „Mircea”, în perioada 19-28 aprilie, după care vor beneficia de vacanța de Paște, 30 aprilie – 5 mai.

Studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din anul al II-lea beneficiază de vacanța de Paște în perioada 29 aprilie – 3 mai, după care participă la modulul de practică marinărească la bordul navei-școală „Mircea”, în perioada 4-14 mai, iar studenții din anii de studiu I, III și IV, beneficiază de vacanța de primăvară în perioada 30 aprilie – 9 mai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*