Un colț de China, la Constanța. Studenții din clasa “Confucius” se întrec în ateliere de artă culinară, caligrafie chineză și dansuri

afis Minunata China FOTO: Universitatea "Ovidius" Constanța
afis Minunata China FOTO: Universitatea "Ovidius" Constanța

Clasa Confucius (pentru limbă și cultură chineză) din cadrul Universității “Ovidius” din Constanța, în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINA), organizează evenimentul cultural “Minunata Chină”.

Este al treilea eveniment care are loc în cadrul seriei anuale de manifestări Comori culturale ale Extremului Orient, prin care MINA Constanța își propune să aducă la cunoștința publicului iubitor de cultură aspecte reprezentative ale culturii milenarelor civilizații asiatice din Extremul Orient.

În cadrul manifestării Minunata Chină vor fi puse în scenă demonstrații de Taiji Quan și Taiji Sabie, prezentare de port tradițional chinezesc, dansuri, muzică și instrumente muzicale tradiționale, prezentare de artă culinară, precum și un atelier de caligrafie chineză, la care va putea participa activ și publicul prezent.

Clasa Confucius din cadrul Universităţii “Ovidius” din Constanța a fost înființată în anul 2011, având o strânsă colaborare cu Institutul Confucius din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu. Clasa Confucius are ca principal obiectiv predarea limbii chineze, dar organizează și acțiuni științifice naționale și internaționale, schimburi științifice și culturale între România și Republica Populară Chineză, precum și alte activități culturale.

Evenimentul va avea loc la sediul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (Aula “Adrian Rădulescu”), vineri, 9 iunie 2017, în intervalul orar 11.00 – 13.00. Intrarea este liberă!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*