Spitalul Municipal Mangalia va fi dotat cu un aparat de anestezie de ultimă generație

Spitalul Municipal Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia va fi dotat cu un aparat de anestezie complet, dar și cu alte echipamente medicale pentru eficientizarea activității medicale. Aparatura urmează să ajungă la unitatea medicală din sudul județului Constanta, în perioada imediat următoare, printr-un contract de sponsorizare.

„Pentru derularea activității curente, dar și pentru cea care va urma, grație oamenilor de bine care ne ajută atât pe noi, cât și pe pacienții noștri, vom primi acest aparat de o utilitate majoră în sălile de operație. Pe lângă echipamentul medical, vom cumpăra și 300 de perne cu spumă de memorie, 20 de saltele medicale antiescare și vom schimba tacâmurile învechite din bucătăria spitalului. Toate aceste achiziții le facem cu banii primiți ca sponsorizare de la colaboratorii noștri, cărora le mulțumim că se gândesc la noi, în perioada crizei sanitare pe care o traversăm cu toții”, a declarat managerul unității medicale, Alina Dan.

Tot reprezentantul spitalului a mai amintit că, în luna septembrie, se va interveni cu lucrări de reabilitare la cabinetele medicale din cadrul Pavilionului C și la terasa acestuia.

„Din păcate, trebuie să urgentăm lucrările pentru acest corp de clădire, întrucât infiltrațiile dinspre terasa pavilionului au afectat interioarele cabinetelor medicale, renovate în a doua jumătate a anului 2019. Aici, avem cabinete de specialitate și săli de tratament în domeniile:  Medicină Internă, Pneumologie, ORL, unde avem servicii medicale cu regim de spitalizare de zi”, a mai subliniat managerul spitalului.

Instituția spitalicească mai are proiecte pentru care așteaptă finanțare. Unul dintre acestea se referă la modernizarea, supraetajarea și extinderea unității medicale, cu fonduri prin CNI, altul la construirea unui nou ambulatoriu, în prelungirea Pavilionului B, cu fonduri nerambursabile UE.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*