Vergil Chițac anunță deschiderea unui nou șantier în Constanța: zona bulevardul 1 Mai – Șoseaua Mangaliei

Vergil Chițac. FOTO Arhiva proprie
Vergil Chițac. FOTO Arhiva proprie

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat pe pagina sa de Facebook începerea lucrărilor de modernizare și resistematizare în zona bulevardul 1 Mai – Șoseaua Mangaliei.

„Cu bucurie vă anunț că am demarat proiectul de reabilitare și îmbunătățire a mobilității urbane pe arterele Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei. Sunt lucrări cuprinzătoare, executate cu finanțare europeană și care nu mai pot aștepta, atât prin prisma necesității și urgenței pe care o presupun intervențiile, cât, mai ales, prin cea a obligativității pe care o presupune regulamentul de folosire a banilor europeni nerambursabili. După cum am explicat în urmă nu cu mult timp pe această pagină, investițiile pe care le derulăm la Primăria Constanța depind în mare măsură de finanțarea europeană, care presupune reguli și calendare stricte de desfășurare a șantierelor”, a scris Vergil Chițac.

El susține că obiectivul general al proiectului îl constituie „îmbunătățirea și modernizarea mobilității urbane”, în vederea încurajării utilizării transportului mai prietenos cu mediul (pietonal, cu bicicleta) și în cea a „creșterii atractivității deplasărilor cu transportul public”.

„Mai exact, lucrările pe care le vom executa constau în: amenajări carosabil (aprox. 88.000 mp) și trotuare (aprox. 26.000 mp), realizarea a 3 km de piste pentru biciclete, realizarea a 3,2 km de bandă independentă pentru transportul public, 15 stații de autobuz, sistem de iluminat treceri de pietoni, montarea de stâlpi led cu telegestiune, montarea unui sistem de irigat ș.a”, spune edilul.

Valoarea totală a proiectului este de 69,8 milioane de lei, dintre care 59 de milioane reprezintă fonduri europene de dezvoltare regională (FEDR) și nouă milioane de lei vin de la bugetul de stat. Contribuția Constanței este de aproximativ 1,4 milioane de lei.

În postarea sa, primarul Constanței a mai anunțat că, în același timp, echipa Primăriei Constanța lucrează la etapele preliminare a ceea ce înseamnă un nou proiect așteptat de cetățenii ce locuiesc în zonă: reabilitarea și modernizarea Parcului Far.

„În acest moment ne aflăm în faza de pregătire a documentației, iar pe măsură ce înaintăm în proiect vă vom anunța ce urmează. Deocamdată, vă pot asigura că prin aceste investiții vom reuși să schimbăm fața întregii zone și să aducem la standarde europene atât infrastructura rutieră, cât și spațiile verzi și de recreere”, a mai scris Vergil Chițac.

El mai susține că înțelege nemulțumirea cetățenilor legată de șantierele din oraș, dar le cere acestora să aibă răbdare pentru că, odată finalizate toate aceste lucrări, Constanța va avea „un suflu nou, european”.

”Am convingerea că veți găsi resursele de înțelegere și răbdare pe care le presupune această nouă etapă de dezvoltare a Constanței. Am spus-o și o repet, sunt perfect conștient că apar multe nemulțumiri cauzate de lucrările pe care le desfășurăm în oraș. După cum am mai explicat însă, piedicile contextuale și cele birocratice sunt multiple, iar în anumite circumstanțe apar întârzieri pe care nu și le dorește nimeni. Dar vă pot asigura că tot ceea ce facem acum prezintă garanția calității și că, odată finalizate toate aceste lucrări, orașul nostru va avea un suflu nou, european. Vă mulțumesc pentru înțelegere și vă sunt recunoscător că vă asumați și conștientizați până la capăt importanța zilei de mâine pentru Constanța. Mergem înainte”, a mai scris Vergil Chițac.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. =PE SOSEAUA DIN VII FACETI PARCELUTE PENTRU FLORICELE ….. CARE SINT CIMENTUITE. UNDE SE DUC RADACINELE PLATUTELOR ? SI SCHIMBUL DE MINERALE CU SOLUL CUM SE REALIZEAZA?
    OAMENII UNDE ISI MAI PARCHEAZA MASINILE?
    = PE STEFAN CEL MARE JALE. IERI IN MIEZUL ZILEI NU LUCRA NIMENI….
    = PE LAPUSNEANU JALE…..
    E NECESAR UN NOU SANTIER

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*