Spitalul Județean Constanța reacționează după ce familia unui pacient internat în secția ATI acuză că nu a fost îngrijit corespunzător

Spitalul Județean Constanța

Spitalul Județean Constanța reacționează după ce familia unui pacient internat în secția ATI acuză că acesta nu a fost îngrijir corespunzător

“Referitor la acuzaţiile făcute în spaţiul public în ultimele zile de către familia unui pacient internat în secţia Anestezie Terapie Intensivă, potrivit cărora acesta nu ar fi beneficiat de îngrijiri medicale adecvate iar medicii sunt blamaţi pentru starea critică în care acesta se află, dorim să facem următoarele precizări:
Pacientul a beneficiat până la acest moment de 47 de zile de spitalizare în valoare totală de  74.440,90 ron, din care:
ü       Analize de laborator- 5.245,79 ron
ü       Investigatii paraclinice de radiologie-3.841,10 ron
(Investigatii de inalta performanta-3.149.00 ron)
ü       Cheltuieli medicamente-32.211,06 ron
ü       Cheltuieli materiale sanitare- 15.235,95 ron
ü       Interventii chirurgicale-5.110,14 ron
ü       Cheltuieli directe si indirecte -12.796,86 ron”, a anunțat Spitalul Județean Constanța.

Unitatea medicală mai prezintă și alte informații despre starea pacinetului.

“La momentul prezentării în Unitatea Primiri Urgenţe, pacientul se afla în stare gravă iar prima intervenţie chirurgicală de urgenţă a fost efectuată la scurt timp de la preluare. Pentru salvarea acestui tânăr,  o echipă medicală multidisciplinară a depus şi depune în continuare eforturi semnificative.

Familia pacientului s-a prezentat zilnic la vizită şi a primit de fiecare dată informaţii despre starea acestuia, inclusiv documentele medicale solicitate pentru o a doua opinie medicală, în vederea unui eventual transfer dar care nu s-a finalizat.
Pacientul beneficiază de resurse medicale avansate si cu toate acestea personalul medical a fost supus la presiuni din partea rudelor care, mai mult decât atât au încălcat regulamentul spitalului şi normele GDPR, filmând în salonul de terapie intensivă si difuzând în spaţiul public imagini cu angajaţii spitalului, fără permisiunea acestora.
Preciz
ăm ca pacientul nu îndeplineşte calitatea de asigurat în sistemul CNAS”, a mai precizat Spitalul Județean Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*