FOTO VIDEO Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, nemulțumită de ritmul lucrărilor la cele două blocuri ANL: „Cu cei 12 oameni cu care se lucrează zilnic, în ritmul în care se lucrează, nu vor termina nici în cinci ani de zile!”   

Locuințele ANL din Cumpăna. FOTO Paul Alexe

Unul dintre cele mai importante și mult așteptate proiecte aflate în derulare la Cumpăna este cel al noilor locuințe construite prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL). Deși lucrările au demarat în anul 2019, iar termenul de predare a celor 64 de noi unități locative era în vara anului 2023, lucrurile se mișcă destul de lent, spre nemulțumirea primarului comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

„Nici pe departe nu suntem mulțumiți de modul în care decurg lucrările. Este un contract care ar fi trebuit să fie deja finalizat. Recent am fost la Agenția Națională pentru Locuințe, tocmai pentru a semnala cât de lent este ritmul de construire a celor două blocuri ANL, dedicate tinerilor din comuna Cumpăna. Cele 64 de unități locative, câte vor fi în cele două blocuri, au avut un contract care a fost început în anul 2019.

Au fost probleme la perna de rezistență, au fost probleme la fundație, dar acum, cu cei 12 oameni cu care se lucrează zilnic, în ritmul în care se lucrează, nu vor termina nici în cinci ani de zile! Cu toate normele și prelungirile, contractul trebuie finalizat până în luna iunie, 2024. Cum să-l termine, când dumnealor lucrează doar câte 12 oameni?”, a declarat Mariana Gâju, pentru CTnews.

Încă de la începutul lucrărilor, constructorul s-a lovit de unele probleme legate de faptul că pânza freatică se află aproape de suprafață, în zona destinată construcției celor două blocuri. Din acest motiv, până în primăvara anului trecut, lucrările nu avansaseră decât până la stadiul fundației.

„Într-adevăr, au fost probleme care au dus la o întârziere de aproape trei ani de zile la construirea acestor 64 de unități locative. Recunosc că s-a avansat față de ultima oară când am fost împreună pe șantier, când era practic un șantier abandonat, dar nu putem fi mulțumiți, având în vedere nevoile tinerilor din comuna noastră, pe care eu îi reprezint, alături de colegii din consiliul local”, a explicat primarul comunei Cumpăna.

De altfel, recent, Mariana Gâju s-a aflat în audiență la noul director al Agenției Naționale pentru Locuințe, tocmai pentru a semnala întârzierea lucrărilor, dar și faptul că Primăria Cumpăna a înaintat alte două cereri pentru construirea a încă două blocuri ANL.

„Am fost la noul director al ANL, căruia i-am arătat că noi, la Cumpăna, avem alte două cereri, pentru alte 120 de apartamente ANL, având în vedere numărul mare de cereri venite din partea tinerilor comunei Cumpăna. Noi, Primăria, am primit aceste cereri din partea tinerilor, astfel încât să le dăm o locuință, acasă, la Cumpăna. Păi dacă ei nu se mișcă, dacă constructorul nu ține graficul predat pentru eșalonarea lucrărilor… Până pe 15 decembrie, ambele blocuri ar fi trebuit să fie ridicate până la acoperiș, conform graficului de la Agenția Națională de Locuințe. Eu nu merg acolo să cer politic sau pentru altceva, ci doar pentru că locuitorii comunei Cumpăna au nevoie de aceste locuințe”, a mai spus Mariana Gâju.

Reamintim că noile locuințe ANL, finanțate de către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, se vor alătura celor două blocuri finalizate (și aflate, deja, în folosință) în perioada 2009-2015.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*